Juustoleipä-omenavartaat

Uusimmat reseptit
Advertising information
Juustoleipä sopii syksyisen jälkiruoan raaka-aineeksi tai vaikkapa joulupöydän pieneksi jälkiruoaksi.
Paista siitä yhdessä omenoiden kanssa ihanat jälkiruokavartaat.
Juustoleipä-omenavartaat
6 varrasta
3 isohkoa omenaa
2 rkl kanelisokeria
¼ tl vaniljasokeria
200 g juustoleipää
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Lisäksi: vaahterasiirappia tai ruokosokerisiirappia
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa lohkoiksi.
Kieritä omenalohkot kanelisokeri-vaniljasokeriseoksessa.
Työnnä omenalohkot ja paloitellut juustoleipäpalat varrastikkuihin ja paista pannulla rasvassa molemmin puolin, kunnes omenat hieman kypsyvät ja juusto saa väriä.
Nosta vartaat tarjolle ja valuta päälle vaahterasiirappia tai ruokosokerisiirappia.
Vinkki! Voit tarjota lisäksi myös kanelilla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa.