Jouluinen kerrosjälkiruoka
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 150 g maalahden limppu
- 25 g voi
- ¼ tl kaneli
- ½ dl sokeri
- 2 ½ dl vispikerma
- 200 g maitorahka
- 2 tl vaniljasokeri
- 200 g lakka
- karpalo
- puolukka
- marja
Tämä ihana jälkiruokaresepti on alkujaan naapurimaastamme Virosta.
Voit valmistaa jälkiruoan jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä.
Mainio päätös myös jouluaterialle.
Jouluinen kerrosjälkiruoka
4-6 annosta
150 g Maalahden Limppua
25 g voita
¼ tl kanelia
½ dl sokeria
Lisäksi:
2 ½ dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
200 g lakkoja, karpaloita, puolukoita tai muita marjoja TAI hilloa
Rouhi Maalahden Limppu yleiskoneen leikkurinterällä melko hienoksi rouheeksi.
Sulata voi pannulla ja lisää leipärouhe. Kääntele aluksi kovalla lämmöllä ja lisää joukkoon kaneli ja sokeri. Tiputa lämpöä ja anna paistua rapeaksi välillä käännellen. Nosta sivuun.
Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka ja vaniljasokeri.
Kokoa jälkiruoka annosmaljoihin kerroksittain tai yhteen isompaan jälkiruoka-astiaan.
Muista lisätä kerrosten väliin myös marjat tai hillo.
Tarjoa!