Homejuustopäärynät
Uusimmat reseptit
Advertising information
Homejuustopäärynät ovat sopiva makeansuolainen tarjottava loppuvuoden illanistujaisissa.
Tarjoa seuraksi täyteläinen piparkakku-mascarponevaahto.
Homejuustopäärynät
8 annosta
4 päärynää
100 g sinihomejuustoa
Lisäksi:
1 dl kuohukermaa tai vispikermaa
100 g mascarponejuustoa
½ dl tomusokeria tai maun mukaan
5 piparkakkua murustettuna
1 tl vaniljasokeria tai rouhittua vaniljaa
Pese päärynät ja leikkaa puolikkaiksi pituussuunnassa. Koverra lusikalla pala hedelmälihaa siemenien kohdalta.
Painele sinihomejuustoa reilusti koloihin.
Laita uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet ja juusto sulanut.
Valmista seuraksi piparkakkumurulla maustettu mascarponevaahto.
Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto ja tomusokeri, sekä murustetut piparkakut ja vaniljasokeri tai rouhittua vaniljaa.
Tarkista maku.
Tarjoa vaahto päärynöiden kanssa.