Appelsiini-raparperikiisseli
Uusimmat reseptit
Advertising information
Raparperiherkut kuuluvat alkukesään, mutta vielä syksylläkin viimeiset raparperit maistuvat pehmeiksi kypsennettyinä.
Appelsiini-raparperikiisseli 4-6 annosta
1 l appelsiinitäysmehua
n. 1 dl sokeria
1 iso raparperinvarsi
1 kanelitanko tai ripaus kanelia
n. 2 rkl perunajauhoja + 1/2 dl vettä
Mittaa kattilaan appelsiinimehu, sokeri ja pilkottu raparperi.
Laita joukkoon kanelitanko tai ripaus kanelia.
Keitä miedolla lämmöllä, kunnes raparperit pehmenevät.
Sekoita keskenään perunajauhot ja vesi, lisää ohuena nauhana höyryävään nesteeseen.
Anna pulpahtaa. Poista kanelitanko.
Tarkista maku.
Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle hieman sokeria.
Tarjoa jäähtynyt kiisseli jälkiruokana tai välipalana.