Yllätysten jäädyke
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tänään on yhdeksäs päivä joulukuuta. Kehittelin toiveesta jouluisen reseptin, jossa maistuu piparkakku, homejuusto, päärynä ja pähkinät.
Oletko jo kokeillut kaikki mahdolliset joulujälkiruoat ja haluaisit yllättää vieraasi?
Tämä jäädyke on sekoitus joulun makuja.
Hykerryttävän herkullista!
Yllätysten jäädyke
8-10 annosta
2 1/2 dl vispikermaa
200 g Philadelphia tuorejuustoa (maustamaton)
50 g homejuustoa murustettuna
5 perinteistä piparkakkua murustettuna
2 päärynää kuorittuna ja paloiteltuna
1 dl pähkinäsekoitusta
1/2 dl hunajaa tai vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
pähkinäsekoitusta
päärynää, kiiwiä, passiohedelmää
homejuustomurua
Vaahdota vispikerma.
Vatkaa joukkoon Philadelphia-tuorejuusto, homejuustomuru ja murustetut piparkakut.
Kuori ja paloittele päärynät pieniksi kuutioiksi.
Leikkaa pähkinäsekoitus veitsellä karkeaksi rouheeksi.
Sekoita ne joukkoon ja mausta seos hunajalla tai vaalealla siirapilla sekä vaniljasokerilla.
Tarkista maku.
Kaada seos jäädyke- tai kakkuvuokaan.
Suojaa kelmulla ja laita pakastimeen vähintään yön yli.
Kumoa jäädyke ja koristele erilaisilla pähkinöillä, hedelmillä ja homejuustomuruilla.
Vinkki! Katso mitä muuta hauskaa voit keksiä joulun ajan puuhasteluksi Murusia-blogista.