Vaniljainen mansikka-raparperisorbetti
Uusimmat reseptit
Advertising information
Sorbetti on kermaista jäätelöä kevyempi vaihtoehto ja sopii myös maidotonta ruokavaliota noudattavalle. Tässä sorbetissa maistuvat kesän raparperit yhdistettynä makeisiin mansikoihin. Säilyy pakastimessa suojattuna useita viikkoja.
Vaniljainen mansikka-raparperisorbetti
2 1/2 dl raparperiviipaleita (n. 2 pientä vartta)
1 rkl vettä
1 1/2 dl luomuruokosokeria tai taloussokeria
500 g kohmeisia mansikoita
2 munanvalkuaista
1 tl vaniljasokeria
Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kasariin vesitilkan ja sokerin kanssa. Keitä hiljaisella lämmöllä välillä hämmennellen, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä.
Jauha kohmeiset mansikat esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi ja lisää jäähtynyt raparperiseos joukkoon.
Vaahdota valkuaiset ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi ja kääntele se raparperi-mansikkaseoksen joukkoon. Laita seos jäätelökoneeseen ja käynnistä laite.
Mikäli käytössäsi ei ole jäätelökonetta, pakasta seos tilavassa kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella tunnin välein muutaman kerran pakastuksen aikana.
Voit tarjota sorbetin pehmoisena tai säilyttää pakastimessa, jolloin saat siitä pyöräytettyä jäätelökauhalla palloja.
Vinkki! Viipaloi raparperipaloja pakastimeen talven ajaksi ja nauti ihanat kesänmaut talvellakin!