Vadelmainen uunijäätelö
Uusimmat reseptit
Advertising information
Uunijäätelö on loistava tapa herkutella helposti ja hieman tavallisuudesta poiketen.
Uunijäätelö sopii pienten juhlien kakuksi ja varsinkin kevään ja kesän herkkuhetkiin.
Täytteitä voit varioida mielesi mukaan.
Vadelmainen uunijäätelö
Kääretorttu
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2 tl Dr.Oetker leivinjauhetta
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
Täyte:
150 g vadelmamarmeladia tai vadelmahilloa
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
muutama pehmeä toffeemakeinen pilkottuna
Päälle:
300 g vadelmia
1 l vaniljajäätelöä
Marenki:
3 munan valkuaista
1 dl sokeria
Dr.Oetker Vanilja-aromia maun mukaan
Lisäksi:
Dr.Oetker Toffee- , ja Vadelmakastiketta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperille vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa leivinpaperille ja jäähdytä.
Levitä jäähtyneelle torttulevylle vadelmamarmeladi tai -hillo, sekä vaniljasokerilla ja sokerilla maustettu kermavaahto. Ripottele pinnalle paloitellut toffeepalat.
Kääri tiukahkolle rullalle ja nosta hetkeksi kylmään.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, vatkaa joukkoon vähän kerrallaan lisätty sokeri. Mausta Dr.Oetker Vanilja-aromilla.
Leikkaa kääretorttu paloiksi ja nosta uunivuokaan. Ripottele pinnalle tuoreita vadelmia ja viipaloi päälle vaniljajäätelö.
Levitä pinnalle marenkivaahto siten, ettei jäätelöä näy.
Paista 250 asteessa uunissa vain sen aikaa, että pinnalle muodostuu ruskeita pilkkuja.
Tarjoa seuraksi Dr.Oetker Toffee-, ja Vadelmakastiketta.
Vinkki! Voit käyttää myös valmista kääretorttua!