Sitruunajäädykkeet
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kirpeän raikkaat sitruunajäädykkeet voit valmistaa pakastimeen vaikka kevään vierasvaraksi.
Voit jäädyttää jäädykkeen isommassa jäädykevuoassa tai pienissä silikonisissa annosvuoissa.
Sitruunajäädykkeet
2 munanvalkuaista
1 dl sokeria
200 g creme fraichea
yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 rkl vaniljasokeria
50 g mantelirouhetta
Vaahdota munanvalkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kestäväksi vaahdoksi.
Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
Kääntele seos creme fraichen joukkoon.
Sekoita joukkoon puristettu sitruunanmehu ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori.
Mausta seos vaniljasokerilla. Kääntele lopuksi sekaan mantelirouhetta.
Tarkista maku.
Laita seos isompaan jäädykevuokaan tai pieniin silikonivuokiin, jotka voit kumota yksitellen vierastarjottavaksi.
Laita jäädyke tai jäädykkeet pakastimeen vähintään yön yli.
Jäädykkeet säilyvät hyvinä useita viikkoja suojattuna.
Vinkki! Tarjoa halutessasi seurana tuoreita marjoja.