Raparperisorbetti

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 200 g sokeri
  • 2 1/2 dl vesi
  • 250 g raparperi
  • 1 rkl sitruunamehu
  • kaneli
  • 2 kpl munanvalkuainen

Raparperisorbetti on ihastuttava kesäjälkiruoka, joka valmistuu lähes itsekseen jäätelökoneessa.
Mikäli et omista jäätelökonetta, voit valmistaa sen myös pakastimessa.

Raparperisorbetti
4 annosta

200 g sokeria
2 1/2 dl vettä
250 g raparperinpaloja (voit korvata osan myös mansikalla)
1 rkl sitruunamehua
(ripaus kanelia)
2 munanvalkuaista

Mittaa kattilaan sokeri ja vesi, anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia.
Lisää raparperinpalat ja sitruunamehu.
Keitä noin 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmeitä, sekoita seos tasaiseksi, jäähdytä.

Vaahdota munanvalkuaiset vaaleaksi vaahdoksi, lisää jäähtyneeseen raparperiseokseen.
Kaada seos jäätelökoneeseen, anna koneen käydä 40-50 minuuttia.

Mikäli valmistat sorbetin pakastimessa, tee siten, että pakastat yllämainitun seoksen kulhossa ja vatkaat sitä sähkövatkaimella tunnin välein 2-3 kertaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä