Marjaisa Polka-jäätelökakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kesän lämpimillä keleillä on ihana nostaa herkuttelupöytään viilentävää tarjottavaa.
Tämä jäätelöinen kakku herättää ihastusta. Tuorejuusto antaa kakulle rakennetta ja siksi kakku sulaa huomattavasti hitaammin auringonpaisteessa kuin pelkkä jäätelö.
Pohjan rapeat kaurakeksit yhdistettynä raikkaaseen vadelmaan, valloittavaan vaniljajäätelöön ja ihastusta herättävään Polka-suklaaseen saavat nautiskelijat hykertelemään tyytyväisinä.
Pinnalle vielä reilusti kesän ihania marjoja ja makunautinto on täydellinen!
Marjaisa Polka-jäätelökakku
175 g JyväsHyvä Kaurakeksejä
2 l vaniljajäätelöä
200 g Philadelphia -tuorejuustoa
200 g vadelmia + 1 tl vaniljasokeria
200 g Marabou Polka-suklaata
Pinnalle:
2 dl vadelmia
1 dl mustikoita
1 dl mansikoita
1 pötkö Marabou Smil -suklaanappeja
1 pötkö JyväsHyvä Kauranen Vanilja täytekeksejä
Leikkaa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Murusta JyväsHyvä Kaurakeksit ja ripottele ne vuoan pohjalle.
Vatkaa hieman pehmenneen vaniljajäätelön joukkoon Philadelphia-tuorejuusto ja jaa seos kahteen osaan.
Lisää toiseen seokseen 200 g vadelmia ja vaniljasokeri. Lusikoi täyte keksimurujen päälle tasaiseksi.
Sulata paloiteltu Marabou Polka-suklaa puolen minuutin jaksoissa mikroaaltouunissa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Lisää sulatettu suklaa toisen jäätelöseoksen joukkoon. Hieman lämmin suklaa saattaa jähmettyä kylmän jäätelön seassa, mutta nämä palat ovatkin herkullisia sattumia jäätelökakussa.
Levitä tämä seos edellisen jäätelöseoksen päälle vuokaan.
Peitä vuoka kelmulla ja nosta pakastimeen yön yli.
Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Ripottele pinnalle tuoreita marjoja ja asettele reunoille Marabou Smil-suklaanappeja ja kätke joukkoon rapeita JyväsHyvä Kauranen Vanilja-täytekeksejä.