Laku-Daimjäädyke
Uusimmat reseptit
Advertising information
Jäätelöt, jäädykkeet ja sorbetit maistuvat lämpiminä kesäpäivinä. Kaikkia näitä voit valmistaa huoletta pakastimeen vierasvaraksi jo hyvissä ajoin, tai nauttia oman perheen kesken.
Pidä kaapissa aina paketti Savoiardikeksejä, joita voit käyttää jäädykkeiden ja hyydytettyjen kakkujen pohjana.
Laku-Daimjäädyke
12 kpl Savoiardikeksejä
1 dl maitoa 1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1/2-1 dl lakukastiketta tai Salmiakkisnapsia maun mukaan
200 g vaniljarahkaa
20 kpl Kingkong-karamelleja tai muita lakritsimakeisia
2 isoa Daim-patukkaa rouhittuna
1/2 dl sokeria tai maun mukaan
Laita Savoiardikeksit reunalliseen vuokaan, kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon lakukastike tai salmiakkisnapsi, vaniljarahka, pilkotut lakritsimakeiset, osa Daimista rouhittuna ja sokeria maun mukaan.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada seos kostutettujen keksien päälle.
Leikkaa veitsellä reilun kokoista rouhetta jäädykkeen pinnalle ja nosta suojattuna pakastimeen.
Nosta tarjolle parikymmentä minuuttia ennen tarjoilua.
Huom! Rahkapohjaiset jäädykkeet säilyvät pidempään kuumina päivinä sulamatta.