Jäätelökakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Muutama päivä sitten juhlistimme 6-vuotta täyttäneen tyttäreni syntymäpäiviä maalla tekemällä lapsen makuun sopivan kakun.
Kyllä tämä maistui aikuisillekin.
Vuoka on litran vetoinen leipävuoka.
Vaikka kakkuun ei kulukaan koko kääretorttulevyä, ei ohjetta kannata ruveta pienentelemään, vaan valmista koko pellin kokoinen levy ja pakasta ylimääräiset osat, niitä voit käyttää myöhemmin esimerkiksi hyydykekakun pohjaksi.
Kakusta riittää noin 10:lle.
Jäätelökakku
Kääretorttulevy:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Kostutus: n. 1 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria
Vuoan reunoille: 1 pkt (400 g) hasselpähkinäkreemitäytteisiä keksirullia (Lidlistä)
Täyte:
1 litra Trio-jäätelöä tai jotain muuta
n. 1 dl vadelmahilloa
kinuskikastiketta
Pinnalle:
1 dl vispikermaa vaahdotettuna, sokeria ja vaniljasokeria
250 g tuoreita vadelmia
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa levy toiselle leivinpaperiarkille, anna jäähtyä.
Vuoraa leipävuoka kelmulla.
Leikkaa pohjalle vuoan pohjan kokoinen, suorakaiteen mallinen levy kääretorttulevystä, kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Asettele keksirullat vuoan reunoille vieretysten.
Levitä pohjalle vadelmahilloa, nosta päälle tiiviisti jäätelöä.
Valuta jäätelön päälle kinuskikastiketta.
Tee kaksi tai kolme tällaista kerrosta, nosta päällimmäiseksi kääretorttulevy.
Laita pakastimeen yön yli (säilyy toki pidempäänkin).
Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu.
Koristele pinta runsaalla, vaahdotetulla, sokerilla ja vaniljalla maustetulla kermakerroksella ja tuoreilla vadelmilla.