Valkosuklaa-maitosuklaamousse-kakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä kakku on tehty 6:n munan irtopohjavuokaan.
Valkosuklaa-maitosuklaamousse-kakku
Pohja:
200g pipareita murskana
100g sulatettua margariinia
Valkosuklaamousse:
4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
2 munaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
vaniljasokeria
0,5dl maitoa
1-2 130g:n valkosuklaalevyä (Panda)
Maitosuklaamousse:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 munaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
200-400 g maitosuklaata
Sekoita
keskenään margariinisula ja piparinmurut. Painele seos irtopohjavuoan
pohjalle, jonne olet ensin leikannut pohjan kokoisen rinkulan
leivinpaperista.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota
kerma, laita sivuun. Vaahdota munanvalkuaiset,laita sivuun. Vaahdota
keltuaiset ja sokeri, lisää keltuais-sokeriseokseen tuorejuusto ja
ripaus vaniljasokeria.
Kuumenna kattilassa maito, lisää joukkoon
paloiteltu valkosuklaa ja hämmennä kunnes suklaa sulaa maidon joukkoon.
Kuumenna seos pikaisesti, liuota liivatteet joukkoon. Sekoita
liivate-suklaa-maito-seos ohuena nauhana
keltuais-sokeri-tuorejuustoseokseen. Lisää joukkoon valkuais- ja
kermavaahdot. Kaada seos piparinmurupohjan päälle ja hyydytä
jääkaapissa muutama tunti.
Kun kakku on hyytynyt muutaman
tunnin, tee maitosuklaamousse samalla tavoin kuten
valkosuklaamoussekin. Kaada maitosuklaamousse hyytyneen
valkosuklaamoussen päälle ja hyydytä vielä muutama tunti tai mielellään
yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele mieleiseksesi esim suklaalastuilla.