Valkosuklaa-kahviliköörikakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Valkosuklaa-kahviliköörikakku
Pohja:
n. 200 g piparkakkuja muruina
70-100 g margariinia tai voita sulatettuna
Täyte:
5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g Keiju vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata sulatettuna
0,5 dl kahvilikööriä
Sekoita keksinmurut ja sula margariini, painele seos halkaisijaltaan 18 cm olevan irtopohjavuoan pohjalle, jonka pohjan olet vuorannut leivinpaperilla.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja sulatettu valkosuklaa.
Kuumenna kahvilikööri liedellä kasarissa tai mikrossa esim juomalasissa. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan kahvilikööriin, anna jäähtyä minutin verran.
Kaada liivate-kahvilikööriseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, sekoita tasaiseksi.
Kaada seos piparinmurupohjan päälle, hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Koristele mielesi mukaan.