Vadelmainen marsipaanikakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Vadelmainen marsipaanikakku


Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kostutus: vaniljasokeria, maitoa

Täyte:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
200 g vaniljatuorejuustoa
300 g vadelmia
1/2- 1 dl sokeria
DrOetkerin vanilja-aromia tai vaniljasokeria
1/2 dl vettä/vadelmamehua

Päällä: 1,5 pötköä vaaleanpunaista marsipaania

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa valmis pohja toiselle leivinpaperille.

Vuoraa salaattikulho kelmulla, laita kääretorttulevy vuoan pohjalle ja reunoille. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, soseutetut vadelmat, sokeri ja vanilja-aromi.
Kuumenna neste kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa, liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä hetki.
Kaada hieman jäähtynyt liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte kääretorttulevyllä vuorattuun kulhoon. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä muutama tunti tai yli yön.

Kumoa hyytynyt kakku. Kaaviloi marsipaani tomusokerilla "jauhotetun" alustan päällä. Nosta levy kakun pinnalle, leikkaa ylimääräiset liepeet ala-osasta pois, koristele mielesi mukaan.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä