Suukkokakku

  • 30 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Vaativa Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Brunberg logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Brunbergin kanssa.

Valmista kevään juhlahetkiin näyttävä suukkokakku.
Brunberg juhlii 150-vuotista taivaltaan tänä vuonna. Legendaarinen Brunbergin tehdas toimii Porvoossa. Kaikki tuntevat jo 70-vuoden ikään ehtineet suukot. Juhlavuoden kunniaksi lanseeratut mustaherukkasuukot löytyvät nyt kaupoista.

Kurkista Brunbergin verkkokaupaan.

Advertising information

Ainekset

15 annosta
Pohja:
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl sokeria
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
  • ½ dl maitoa
  • ½ tl vaniljasokeria
Täyte:
  • 7 liivatelehteä
  • 5 dl kuohukermaa
  • 500 g mascarponejuustoa
  • ½-1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl vettä
  • 12-14 kpl Brunberg Mustaherukka suukkoa
  • 2 riviä Brunberg maitosuklaata
Pinnalle:
  • 3 dl vettä
  • 2 dl mustaherukoita
  • 1 ½ dl hyytelösokeria
Koristeluun:
  • 100 g tuoreita vadelmia
  • 100 g boysenmarjoja
  • terttu punaherukoita
  • ½-1 dl mustaherukoita
  • muutama marenki
  • syötäviä orvokkeja

Ohje

  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varoen.
  • Leikkaa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja paista pohjaa 225-asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa pohja ja laita vuokaan puhdas leivinpaperi. Laita kakkupohja takaisin vuokaan ja kostuta halutessasi esimerkiksi vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
  • Valmista täyte.
  • Laita liivatelehdet likoamaan limittäin kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon Mascarponejuusto.
  • Lisää makeutettua kondensoitua maitoa ja sekoita. Tarkista maku. Lisää, kunnes saat sopivan makean täytteen. Mausta vielä vaniljasokerilla.
  • Kuumenna vesi vedenkeittimessä tai mikroaaltouunissa juomalasissa. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota kiehuvaan veteen. Sekoita. Valuta liemi täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  • Kuori suukot ja paloittele maitosuklaa lautaselle. Sulata maitosuklaata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
  • Kastele suukkojen pohjat suklaaseen ja laita suukot vieretysten vuokaan kakkupohjan päälle. Jätä kuitenkin reunoille hieman tilaa.
  • Valuta täyte vuokaan siten, että täytettä menee myös suukkojen väleihin. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  • Valmista kiille.
  • Laita vesi ja mustaherukat kasariin ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes mustaherukoista on irronnut väri. Siivilöi kuoret. Lisää vettä tarvittaessa.
  • Tarvitset kiilteeseen 3 dl vettä. Kiehauta siivilöity mustaherukkamehu. Lisää hyytelösokeri ja anna kiehua sekoitellen, kunnes neste kirkastuu.
  • Jäähdytä hetki ja valuta lähellä kakun pintaa kauttaaltaan. Laita jääkaappiin jähmettymään.
  • Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele mielesi mukaan.
  • Tarjoa!
Suukkokakku

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: