Suukkokakku
- 30 min Työaika
- 3 h Valmistusaika
- Vaativa Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Brunbergin kanssa.
Valmista kevään juhlahetkiin näyttävä suukkokakku.
Brunberg juhlii 150-vuotista taivaltaan tänä vuonna. Legendaarinen Brunbergin tehdas toimii Porvoossa. Kaikki tuntevat jo 70-vuoden ikään ehtineet suukot. Juhlavuoden kunniaksi lanseeratut mustaherukkasuukot löytyvät nyt kaupoista.
Advertising information
Ainekset
15 annosta
Pohja:
- 2 kananmunaa
- ¾ dl sokeria
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
- ½ dl maitoa
- ½ tl vaniljasokeria
Täyte:
- 7 liivatelehteä
- 5 dl kuohukermaa
- 500 g mascarponejuustoa
- ½-1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl vettä
- 12-14 kpl Brunberg Mustaherukka suukkoa
- 2 riviä Brunberg maitosuklaata
Pinnalle:
- 3 dl vettä
- 2 dl mustaherukoita
- 1 ½ dl hyytelösokeria
Koristeluun:
- 100 g tuoreita vadelmia
- 100 g boysenmarjoja
- terttu punaherukoita
- ½-1 dl mustaherukoita
- muutama marenki
- syötäviä orvokkeja
Valmistusohje
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varoen.
- Leikkaa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja paista pohjaa 225-asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa pohja ja laita vuokaan puhdas leivinpaperi. Laita kakkupohja takaisin vuokaan ja kostuta halutessasi esimerkiksi vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
- Valmista täyte.
- Laita liivatelehdet likoamaan limittäin kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon Mascarponejuusto.
- Lisää makeutettua kondensoitua maitoa ja sekoita. Tarkista maku. Lisää, kunnes saat sopivan makean täytteen. Mausta vielä vaniljasokerilla.
- Kuumenna vesi vedenkeittimessä tai mikroaaltouunissa juomalasissa. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota kiehuvaan veteen. Sekoita. Valuta liemi täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kuori suukot ja paloittele maitosuklaa lautaselle. Sulata maitosuklaata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
- Kastele suukkojen pohjat suklaaseen ja laita suukot vieretysten vuokaan kakkupohjan päälle. Jätä kuitenkin reunoille hieman tilaa.
- Valuta täyte vuokaan siten, että täytettä menee myös suukkojen väleihin. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Valmista kiille.
- Laita vesi ja mustaherukat kasariin ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes mustaherukoista on irronnut väri. Siivilöi kuoret. Lisää vettä tarvittaessa.
- Tarvitset kiilteeseen 3 dl vettä. Kiehauta siivilöity mustaherukkamehu. Lisää hyytelösokeri ja anna kiehua sekoitellen, kunnes neste kirkastuu.
- Jäähdytä hetki ja valuta lähellä kakun pintaa kauttaaltaan. Laita jääkaappiin jähmettymään.
- Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele mielesi mukaan.
- Tarjoa!