Polkagris-piparikakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Yötaivaalla möllöttävä kuu-ukko katselee hiljalleen maahan laskeutuvia lumihiutaleita.
Kakkuun on kätketty raikkaita piparminttukaramelleja rouheena.
Raikkaita kuin pakkasyö.
Polkagris-piparikakku
8-10 annosta
Pohja:
200 g piparkakkuja
50 g voita tai margariinia sulatettuna
5 Dr.Oetker Liivatelehteä + runsaasti kylmää vettä
2 1/2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
150 g polkagris-karamelleja
1/2-3/4 dl sokeria
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
1/2 dl vettä
Pinnalle:
250 g Dr.Oetker Sokerimassaa
1-2 tl Dr.Oetker Mustaa elintarvikeväriä
tomusokeria
Dr.Oetker Talvi koristerakeita
Murusta piparkakut lihanuijalla pienessä muovipussissa.
Kaada joukkoon sulatettu voi ja puristele ainekset sekaisin.
Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjakakkuvuoka leivinpaperirinkulalla.
Taputtele pipari-voiseos vuoan pohjalle.
Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Murenna polkagris-karamellit lihanuijalla pienessä pussissa ja lisää täytteeseen.
Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla.
Tarkista maku.
Kuumenna vesi esimerkiksi juomalasissa kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Ota 1/5 sokerimassasta sivuun kuu-ukkoa varten ja värjää loppu sokerimassa mustalla elintarvikevärillä.
Laita massa kulhoon ja valuta joukkoon väriä. Käytä vaivaamisessa apuna tomusokeria.
Ripottele tomusokeria työlaudalle ja kaulitse musta sokerimassa levyksi tai taputtele käsin.
Ota kakkuvuoan pohjaosalla mitta ja leikkaa ympyrä veitsellä tai taikinapyörällä.
Nosta musta rinkula kakun päälle ja muotoile valkoisesta massasta kuu-ukko.
Laita kakun pinnalle lumihiutalekoristerakeita.