Persikkainen hyytelötorttu

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tämä ohje on suosikkini Kaarina Roinisen Kodin parhaat juhlat-kirjasta. Kirjan hän on tehnyt Eija Kämäräisen kanssa.

Roinisella on ihania leivontaideoita, helppoja ja mutkattomia valmistaa, jotka hurmaavat ihanilla mauilla ja onnistuneilla makuyhdistelyillä. Nostan hattua!

Tämä torttu on lempeä ja melko mieto, joku saattaisi kaivata persikan makua enemmänkin. Itse pidin.

Kaapissani ei ollut maitorahkaa, joten tein ohjeeseen omia pikkumuutoksia, jotka merkitsen sulkuihin. Pohjana käytin Daim-limekakun ylijäämä-pohjapaloja, jotka olin laittanut pakastimeen, siksi pohja on tumma. Se antoi leikattuun palaan kontrastia, koska täyte oli vaalea. Pohjaksi voi tehdä siis mainiosti myös tavallisen kääretorttupohjan.

Persikkainen hyytelötorttu

Pohja;

2 munaa
3/4 dl vaaleaa siirappia
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
 

Kostutus; 1,5 dl persikoiden säilöntälientä 

Täyte;

6 liivatelehteä
0,5 dl persikoiden säilöntälientä
1 iso tlk persikoita (n 800 g)
1 prk rahkaa ( 100 g creme fraichea)
1 prk kermaviiliä
1 dl vaaleaa siirappia (sokeria)
1 tl inkivääriä
1 tl vaniljasokeria (3 tl)
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna (2 dl) 

Pinnalle;

1 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeria
2,5 dl persikkasosetta
 

Koristeeksi kuohukermaa (tai Flora vispiä )vaahdotettuna, sekä sitruunamelissan lehtiä.

Vatkaa munat ja siirappi vaahdoksi, sähkövatkaimella se kestää 3-4 minuuttia.

Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 22-24 cm.

Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla 18-20 minuuttia. Kumoa pohja ja anna jäähtyä.

Pese paistovuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Nosta kakkupohja leivinpaperin päälle ja kostuta persikkaliemellä.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia ja liuota ne kuumennettuun persikkaliemeen.

Soseuta persikat ja ota 2 dl persikkasosetta täytteeseen. Sekoita kaikki täytteeseen tulevat aineet keskenään, liivateseos hieman jäähtyneenä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto vasta lopuksi joukkoon.

Kaada täyte kakkupohjalle ja anna hyytyä kylmässä 3-4 tuntia.

 

Sekoita kiehuvaan veteen hyytelösokeri, lisää persikkasose, anna kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä 8-10 minuuttia. Kaada kiille tortun päälle läheltä kakun pintaa tai nosta isolla lusikalla tai kauhalla. Anna hyytyä kylmässä.

Irroita kakku vuoastaan veitsellä pyöräyttämällä. Nosta tarjoilulautaselle. Koristele mielesi mukaan.
 

Mangotorttu: 

Tämän alkuperäinen ohje on Porkkana-tuorejuustotorttu, olen korvannut porkkanat säilykemangolla. Käytä porkkanasoseen asemesta iso purkki säilykemangoa. Soseuta valutetut mangopalat, ota 2dl mangososetta täytteeseen, käytä loput tortun pinnalle tulevaan kiilteeseen. Tässä siis alkuperäinen ohje:

Pohja:

150g kaura-tai grahamkeksejä

50g margariinia

Täyte:

1kg porkkanoita

vettä keittämiseen

************************

3/4tl raastettua sitruunan kuorta

5 liivatelehteä

n. 1/2dl sitruunamahua

250g rahkaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

4dl porkkanasosetta

1dl sokeria

2tl vaniljasokeria

1/2tl inkivääriä tai pomeranssia

Päälle:

1dl vettä

1 1/4dl hyytelösokeria

2dl porkkanasosetta

Keitä kuoritut, paloitellut porkkanat kypsiksi. Valuta liemi ja soseuta porkkanat. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Hienonna keksit ja lisää joukkoon rasavsula. Painel muruseos vuoan pohjalle. Pese sitruuna ja raasta kuori. Pehmitä liivatelehtiä 5-10 minuuttia, puserra vesi pois ja liuota kuumaan sitruunamehuun. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, porkkanasose, sokeri, vaniljasokeri, inkivääri ja sitruunankuori. Sekoita joukkoon lopuksi haalea liivateseos. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 1-2 tuntia tai yön yli. Sekoita kiehuvaan veteen hyytelösokeri, lisää porkkanasose ja anna sen kuumentua ja kiehahtaa. Anna jäähtyä 8-10 minuuttia. Kaada seos varovasti kakun pinnalle, anna hyytyä hetki kylmässä. Irrota rengas juuri ennen tarjoilua tortun ympäriltä ja siirrä tarjoilulautaselle.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä