Minttukrokantti-moussekakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Minttukrokantti-moussekakku
Pohja:
300 g Digestive-keksejä tai muita keksejä
n.100 g margariinia sulatettuna
Mousse:
10 liivatelehteä
4 munaa
1 dl sokeria
5 dl vispikermaa
400 g Maraboun minttukrokanttisuklaata
Reunoille 2 dl vispikermaa
100-200 g rouhittua minttukrokanttisuklaata
Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa tai rouhi esimerkiksi kaulimella tai lihanuijalla pussissa. Sekoita joukkoon margariinisula. Leikkaa halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele keksiseos leivinpaperin päälle. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen. Yhdistä vaahdot ja sulatettu suklaa.
Kuumenna pienessä kasarissa tai mikrossa noin 1 rkl vettä ja sulata liivatelehdet siihen, anna jäähtyä pieni hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana edelliseen seokseen. Kaada täyte keksinmurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Koristele mielesi mukaan.