Mariannekakku (ei liivatetta)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

24 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Hyydytetyt kakut ovat erittäin suosittuja, mutta kaikkia eivät miellytä liivatteen käyttö syystä tai toisesta.
Lupasin ottaa kokeiluun vielä aikaisempien testikakkujen lisäksi kakun, jossa käytin hyydyttävänä aineena Hyytelösokeri Multia.
Koska Multi on monelle vielä tuntematon sokeri, laitan alle Suomen sokerin nettisivuilta haettua tietoa.
Toivon kommentteja omista kokeiluistanne kakun hyydyttämisestä Multilla ja hieman tietoa käyttämistäsi raaka-aineista ja siitä minkälaisia kakkuja olette sillä tehneet. Myös agaragar hyydyttäjänä kiinnostaa.

Tämä kakku on hyvin pehmeä, mutta pysyy kuitenkin kasassa. Kovin suurta kakkua en kuitenkaan uskaltaisi valmistaa, jotta se ei romahda. Välttäisin käyttämästä kovin makeita tai kosteita täytteitä, jotta kakusta ei tule liian pehmeä tai turhan makea.

Marianne-kakku

6 Savoiardikeksiä
1- 1 1/2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta rahkaa
1 dl kuohukermaa/ruokakermaa + 1 3/4 dl Hyytelösokeri Multia
1 tl vaniljasokeria
3/4 pss Marianne crushia

Pinnalle:
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1/4 pss Marianne crushia

Laita savoiardikeksit leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuokaan ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon rahka.
Mittaa kasariin kerma ja hyytelösokeri Multi, anna kiehua minuutin verran.
Lisää hieman jäähtynyt kerma-sokeriseos kerma-rahkaseokseen ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon Marianne crush.
Kaada täyte vuokaan ja nosta hyytymään jääkaappiin yön yli. Irroita vuoka kakun ympäriltä ja siirrä kakku varovasti tarjoiluvadille.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljalla.
Pursota kerma kakun pinnalle ja ripottele päälle Marianne crush.

Dansukker Hyytelösokeri Multi

 

Hyytelösokeri Multin avulla voit valmistaa helposti hyytelöitäviä, kermapohjaisia jälkiruokia, kuten kermavanukkaita, mousseja ja pehmeitä torttutäytteitä. Myös trendikäs Pannacotta syntyy vaivattomasti Hyytelösokeri Multilla. Hyytelösokeri Multilla syntyvä hyytelö on pehmeää ja ”lusikoitavaa”. Tuote ei sovellu kiinteämpää rakennetta vaativien, leikattavien hyytelökakkujen valmistamiseen.

Hyytelösokeri Multi on 100 % kasvipohjainen tuote. Sen hyytelöimisaineina on karrageeni ja johanneksenleipäpuujauhe. Hyytelösokeri Multi sopii myös kasvisruokavaliota noudattaville.

Miten Hyytelösokeri Multi eroaa ”perinteisestä” Hyytelösokerista?
– Hyytelösokeri Multin hyytelöimisaineet ovat karrageeni ja johanneksenleipäpuujauhe,
joiden ansiosta tuotetta voi käyttää myös maitotaloustuotteiden, kuten kerman kanssa. Perinteisen Hyytelösokerin hyytelöimisaineena on pektiini, joka on tehokas hyytelöittäjä, mutta vaatii toimiakseen suhteellisen happaman ympäristön, minkä johdosta tuote ei sovi käytettäväksi maitopohjaisten tuotteiden kanssa.
– Hyytelösokeri Multia tarvitaan hyytelöinnissä Hyytelösokeria enemmän: karrageeni ja johanneksenleipäpuujauhe eivät ole yhtä tehokkaita hyytelöittäjiä kuin pektiini.

Hyytelökuorrutus kakulle: 1 dl Hyytelösokeria Multia, 1–1,5 dl vettä
Jälkiruokahyytelö: 1 dl Hyytelösokeri Multia, 2 dl vettä tai laimeaa mehua
Muuntosuhde: 1 dl Hyytelösokeri Multia painaa n. 100 g

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä