Mansikkatorttu
Uusimmat reseptit
Advertising information
Mansikkatorttu
200 g kaurakeksejä murustettuna
n.75 g sulatettua margariinia
täyte:
8 liivatelehteä
n. 1/4 dl mehua tai vettä
6 dl mansikoita tai vadelmia (n. 2 dl soseutettuna)
2 dl ruoanvalmistusjugurttia tai ranskankermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
koristeeksi marjoja
Hienonna keksit ja sekoita sulatetun margariinin joukkoon.
Kaada seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan tai piirakkavuoan pohjalle ja painele tiiviiksi.
Anna liivatelehtien pehmetä 5-10 minuuttia, sulata vedestä puristetut liivatteet kuumaan mehuun.
Murskaa marjat.
Sekoita marjasose jugurttiin ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Sekoita joukkoon haalea liivateseos ja viimeiseksi vatkattu kerma.
Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä muutamia tunteja. Irrota reuna, jos teit tortun irtopohjavuokaan.
Siirrä tarjoilulautaselle, koristele.