Mansikka-raparperihyytelötorttu
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä ohje on joko Pirkan, tai Kaarina Roinisen.
Mansikka-raparperihyytelötorttu
Pohja:
3 dl omena-kanelimuromysliä TAI 200g keksinmuruja
n.75 g sulatettua margariinia
Täyte:
300 g (6dl) raparperipaloja
0,5 dl vettä, 1dl sokeria
1 tl kanelia
1/2 l isokokoisia mansikoita
1 tlk Flora Vanilllaa
250 g maitorahkaa
1 rkl sokeria
5 liivatelehteä
2 rkl omenatäysmehua
Jauha
mysli/keksit hienoksi monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva murujen
joukkoon. Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan
pohjalle. Laita raparperit, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä välillä
sekoittaen soseeksi, mausta kanelilla. Jäähdytä. Leikkaa mansikat
pitkittäin 2-3 osaan. Vuoraa irtopohjavuoan reunat viipaloiduilla
mansikoilla asettamalla mansikat vieriviereen, leikkuupinta vuoan
reunaa vasten. Jätä mansikoita myös päälle koristeeksi. Liota
liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Vaahdota Flora Vanilla.
Sekoita rahka jäähtyneen raparperiseoksen joukkoon ja sekoita se Flora
Vanilla-vaahtoon. Mausta sokerilla. Kuumenna omenamehu ja sulata siihen
liivatelehdet. Lisää hieman jäähtynyt seos raparperiseoksen joukkoon.
Kaada täyte vuokaan, anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.
Koristele mansikoilla.