Kirsikkainen karamellikakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä ihana kakku kätkee sisälleen cocktailkirsikoita. Pinnan koristelu on helppoa. Ripottele päälle erilaisia suklaarakeita tai muita makeisia.
Kirsikkainen karamellikakku
8-10 annosta
180 g kaneliässä-pikkuleipiä tai kaurakeksejä + 1 tl kanelia
50 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa tai maitorahkaa
1 tl hyvin pestyn sitruunan kuoriraastetta
1 dl mantelirouhetta
½ dl rusinoita
¾ dl sokeria tai maun mukaan
5-6 cocktailkirsikkaa hienonnettuna
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
Pinnalle:
200 g karamellirakeita
Hienonna kaneliässä-pikkuleivät ja sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään väljään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto tai maitorahka, sekä raastettua sitruunankuorta, mantelirouhe, rusinat, sokeri, hienonnetut cocktailkirsikat ja vaniljasokeri.
Tarkista maku.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa juomalasissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita ainekset tasaiseksi.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja koristele karamellirakeilla.