Kahvi-suklaa-valkosuklaa-kismetkakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kahvi-suklaa-valkosuklaa-kismetkakku
Pohja:
n. 200 g suklaakeksejä murskattuna
n. 70 g sulaa margariinia
Täyte:
10 liivatelehteä
4 munaa
1 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
5 dl Flora vispiä
1 levy kahvi-crisp-suklaata
1 levy (130 g) valkosuklaata
3 Kismettiä murustettuna
Sekoita sula rasva keksinmurujen joukkoon, painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Liota liivatteita 5-10 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, yhdistä vaahdot.
Sulata erikseen mikrossa valkosuklaa ja kahvinmakuinen suklaa.
Sulata
liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja jäähdytä hetki. Kaada hieman
jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana edellä mainitun vaahdon joukkoon,
sekoita tasaiseksi.
Jaa vaahto kahteen eri kulhoon. Sekoita toiseen sula valkosuklaa, toiseen kahvi-suklaa.
Kaada
keksinmurupohjan päälle ensin kahvi-suklaavaahto, ripottele päälle
kismetmurut ja kaada päälle valkosuklaavaahto. Hyydytä kylmässä muutama
tunti. Koristele miten haluat.
Tämä oli tällainen
pikaversio, jonka tein vasta kun vieraat jo istuivat keittiössä. Tämä
siis ehti hyytyä vain n puolisen tuntia ennen syömistä. Olipa tosi
ihanaa, ainakin omasta mielestäni. Kismet-murut olivat ihanan
rapsakoita pehmeän vaahtokerroksen välissä.
Kokeilkaa ihmeessä!