Hyydytetty vadelma-litsikakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Omiin suosikkihedelmiini lukeutuvaa litsiä ja sen sukulaista longania ei ole kovin laajalti saatavilla Suomessa.
Litsejä toki myydään sesongin aikaan jonkin verran, mutta hieman pienempää ja tasakuorista longania ei juuri löydy kuin keväisin etnisistä kaupoista. Säilykkeenä näitä herkkupaloja saa ympäri vuoden. Longan on litsiä hieman makeampi hedelmä, jossa on litsin tapaan sisällä kova, pyöreä kivi.

Danion markkinoille tuoma kausimaku Vadelma-litsi rahka kiinnosti heti ja halusin kokeilla sitä hyydytetyn kakun täytteeseen.
Litsin maku tulee esille juuri sopivasti. Tämä kakku on erityisellä tavalla positiivinen makuelämys ja sopii mainiosti kesän juhlapöytään. Pinnalle voit laittaa longaneiden tai litsien lisäksi tai tilalle tuoreita vadelmia.

Hyydytetty vadelma-litsikakku
n. 20-30 annosta

Pohja:
300 g LU Domino Vadelma -keksejä
n. 80 g margariinia tai voita
1 rkl maitoa tai vadelmamehua

TAI
n. 15 kpl savoiardikeksejä
3 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
10 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 1/2 dl vispikermaa
2x 180 g Danio Vadelma-litsi kausimaku rahkaa
300 g vadelmia
2 tl vaniljasokeria
sokeria tarvittaessa
2 rkl vadelmamehua

Pinnalle:
2 1/2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1 prk valutettuja säilykelonganeita tai litsejä TAI tuoreita kuorittuina ja kivet poistettuna
300-400 g tuoreita vadelmia

Jos käytät Domino Vadelma-keksejä, murskaa ne hienoksi ja sulata joukkoon rasva. Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm irtopohjainen vuoka leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle.

Mikäli valmistat pohjan savoiardikekseistä, asettele ne vieretysten vuoan pohjalle ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike. Vaahdota vispikerma. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää joukkoon vadelma-litsi rahka, vadelmat, vaniljasokeri ja tarvittaessa sokeria.
Kuumenna vadelmamehu ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet.
Lisää hieman jäähtynyt liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja nosta hyytymään jääkaappiin mielellään yön yli.

Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kakun reunoille.
Koristele vadelmilla ja longaneilla tai litseillä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä