Hyydytetty suklaa-karpalokakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Hyydytetty suklaa-karpalokakku
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
n. 80 g margariinia sulana
Mousse:
5 liivatelehteä
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g levy vadelma-karpalo-maitosuklaata
n. 1 dl karpaloita tai vadelmia, tai molempia
Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa tai rouhi esim. kaulimella tai lihanuijalla pussissa. Sekoita joukkoon margariinisula.
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele keksiseos leivinpaperin päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa, varo polttamasta.
Yhdistä vaahdot ja sula suklaa. Lisää joukkoon marjat.
Kuumenna pienessä kasarissa n. 1 rkl vettä ja sulata liivatelehdet siihen, anna jäähtyä pieni hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana edelliseen seokseen. Kaada täyte keksinmurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Koristele karpaloilla tai vadelmilla, tai molemmilla.