Hyydytetty rommi-rusinakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

9 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Eräs lukijani lähestyi minua sähköpostitse ja kertoi tehneensä hyydytetyn kakun Valion kausituotteesta: Rommirusina-rahkasta.
Hän kaipaili kakkuun enemmän makua ja kyseli neuvoa.
Koska tuo rahka on kausituote, sen voi jatkossa valmistaa itsekin lisäämällä rahkan joukkoon rommissa marinoituja rusinoita ja maustamalla rahkaa sokerilla ja vaniljasokerilla.

Ehdotin, että rommiaromilla tai lisäämällä täytteeseen rommissa marinoituja rusinoita kakkuun saisi varmasti lisää makua.

Nyt kun itse tein kakun ilman rommiaromia tai rommia, en kaipaa täytteeseen täydennystä noista aineksista. Saa nähdä miltä kakku maistuu valmiina.
Lisämakua saisi myös lisäämällä täytteeseen hieman lasipurkissa myytävien cocktailkirsikoiden lientä.

Näin itse tein kakun:

Rommi-rusinakakku

Pohja:
150-200 g pipareita
75-100g margariinia sulatettuna
1-2 dl suklaarusinoita

Täyte:
4 liivatelehteä
2,5 dl Valion vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g Valion rommi-rusinarahkaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

0,5 dl vettä tai rommia liivatteiden liuottamiseen

Päälle:
piparinmuruja, suklaarusinoita, cocktailkirsikoita, kermaa tms.

Murusta piparit tehosekoittimessa tai esim muovipussissa lihanuijalla.
Sekoita sula margariini piparinmurujen joukkoon.

Leikkaa halkaisijaltaan 18 cm:n irtopohjavuoan pohjalle rinkula leivinpaperista.
Painele pipari-rasvaseos pohjalle, ripottele pinnalle vielä reilusti suklaarusinoita.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää joukkoon Rommi-rusinarahka, sekä sokeri ja vaniljasokeri.

Kuumenna vesi/rommi mikrossa tai kasarissa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte piparinmurupohjan päällle, anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.

Koristele mielesi mukaan.

Laitoin kakun pinnalle piparimuotin ja suihkautin Bake and partyssa myynnissä olevaa elintarvikespraytä.
Ripottelin pinnalle myös piparimuruja, vaikka ne hapankorpulta näyttävätkin;)
Suklaarusinoita on lautasen reunalla kuten myös kakun sisällä pohjan päälle ripoteltuna.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä