Hyydytetty persikkakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information


Hyydykekakut ovat herkullisia ja helppotekoisia. Ne sopivat kaikenlaisiin juhliin.
Raikas persikkakakku on ihana kevään ja kesän kakku.
Persikan tilalla voi käyttää myös mangoa tai aprikoosia.

Hyydytetty persikkakakku

8-10 annosta

Pohja:
150 g Jyväshyvä Kaurakeksejä
50 g margariinia tai voita sulatettuna
1 rkl maitoa

Täyte:
5 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vaniljarahkaa
1-2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
2 rkl vettä tai sitruunamehua

Kiille:
250 g persikkasosetta
1 1/2 dl hyytelösokeria

Reunoille:
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljsokeria
1 rkl sokeria

Murusta kaurakeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, jonka halkaisija on 18-22 cm.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka, vaniljasokeri ja sokeri.

Kuumenna vesi tai sitruunamehu kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa.
Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi.

Valuta liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään.

Mittaa kasariin persikkasose ja kiehauta se.
Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
Jäähdytä minuutti-pari ja valuta kiillettä vähän kerrallaan kakun pinnalle.
Nosta vielä hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.

Irroita kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja nosta tarjoiluvadille.
Vaahdota vispikerma ja mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
Pursota kermavaahto kakun reunoille ja koristele halutessasi sokerikukkasin.

Kakun voi koristella myös vaniljasokerilla ja sokerilla maustetulla kermavaahdolla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä