Hyydytetty mustikkakakku (gluteeniton)

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- muna
- Dansukker Siro erikoishieno sokeri
- perunajauho
- leivinjauhe
- liivatelehti
- vispikerma
- Dansukker vaniljasokeri
- pakastemustikka
- makeuttamaton mustikkasose
- sitruunamehu
- vesi
- maito
Mustikoista valmistat upean violetin kakun, jonka väriä ja makua voit säätää mustikoiden määrällä.
Tästä kakusta riittää useammallekin herkkusuulle. Voit halutessasi puolittaa reseptin ja valmistaa sen halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan.
Voit valmistaa kakun myös muista marjoista tai marjasekoituksista.
Hyydytetty mustikkakakku (gluteeniton)
20-25 annosta
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
13 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
500 g rahkaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3-4 dl soseutettuja pakastemustikoita tai makeuttamatonta mustikkasosetta (jätä 1 rkl pinnalle)
1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä tai sitruunamehua
Kostutus:
1 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle:
2 1/2 dl vispikermaa
2-3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 1 rkl mustikkasosetta
Vaahdota munat ja Siro erikoishieno sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikinaan varovasti.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai suoraan ison, halkaisijaltaan 26-28 cm irtoreunaisen kakkuvuoan pohjalle, jonka olet asettanut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. (Voit valmistaa kakun ilman pohjaa)
Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Irrota kakku paistovuoasta ja anna jäähtyä hetki.
Laita reunavuoka tarjoiluvadille ja nosta kakkupohja vuokaan.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon rahka.
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Soseuta hieman kohmeiset pakastemustikat sauvasekoittimella tai käytä makeuttamatonta mustikkasosetta.
Vatkaa mustikkasose joukkoon.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
Kuumenna vesi tai sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada taikina kakkuvuokaan, suojaa kelmulla ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli hyytymään.
Irrota vuoan reuna veistä apuna käyttäen.
Vaahdota vispikerma ja mausta Siro erikoishienolla sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä vaahto ilmavasti lusikalla kakun pinnalle.
Tiputa muutama tippa mustikkasosetta sinne tänne ja vedä lusikalla huolimattomasti kakun pintaa pitkin, jotta mustikkasose sekoittuu, mutta siitä jää raitoja.
Nosta tarjolle!
Vinkki!Jos käytössäsi on tuoreita mustikoita, ripottele niitä kakun pinnalle!