Lasimestarin lohi

  • 15 min Työaika
  • 72 h 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
lasimestarin lohi
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

25 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Eräs lukija kertoi, että hänen isänsä valmisti aina lohta samaan tapaan kuin lasimestarin silliä, mutta kun isä on jo siirtynyt taivaallisten keittopatojen ääreen, meni reseptikin mukana. Nyt hän haluaisi itse osata valmistaa tätä samaista herkkua, joka on jäänyt mieleen omasta lapsuudesta. Yritin. Tässä lasimestarin lohi. Ole hyvä! Lämmintä Joulua!

Advertising information

Ainekset

10-20 annosta
Lasimestarin lohi (1 isohko purkillinen)
  • ½ kg kirjolohta fileenä TAI
  • ½ kg lohta fileenä (vaihtoehto)
  • 1 sipuli renkaina
  • 1 iso porkkana viipaleina
  • 1 pienehkö palsternakka viipaleina
Liemi:
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • ½ dl ruokokidesokeria
  • ½ dl taloussokeria
  • 2 dl vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria

Valmistusohje

  • Kiehauta liemen ainekset, jäähdytä.
  • Leikkaa lohifilee kahden senttimetrin kokoisiksi kuutioiksi.
  • Lado kalapalat kerroksittain liemen, sipulirenkaiden, porkkanaviipaleiden ja palsternakkaviipaleiden kanssa.
  • Lohi on valmista syötäväksi 2-3 vuorokauden kuluttua.
  • Lasimestarin lohi säilyy jääkaapissa vähintään viikon.
  • Vinkki! Voit lisätä mausteliemeen myös muutaman neilikan ja palan piparjuurta.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä