Maukas savukalkkunasalaatti
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- friseesalaatti
- jääsalaatti
- minttu
- aurinkokuivattu tomaatti
- punasipuli
- jalapenorenkaat
- cashewpähkinä
- savukalkkuna
- smetana
- ranskankerma
- wasabitahna
- inkivääri
- rieska
Savukalkkunasalaatti on herkullinen illanistujaissalaatti. Voit muuntaa ohjetta omaan makuusi sopivaksi ja suurentaa
tarvittaessa.
Maukas savukalkkunasalaatti
4 annosta
1 ruukku frisee- tai jääsalaattia
1 ruukku minttua
5 aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuna
1 punasipuli ohuina renkaina
jalapenorenkaita maun mukaan
1 dl paahdettuja cashew-pähkinöitä
200 g savukalkkunaa kuutioina
Kastike:
200 g smetanaa tai ranskankermaa
2-3 tl wasabitahnaa tai maun mukaan TAI 1-2 tl raastettua inkivääriä
Lisäksi:
4 pientä rieskaa
Leikkaa tai revi frisee- tai jääsalaatti.
Silppua minttu ja paloittele aurinkokuivatut tomaatit.
Kuori punasipuli ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
Kokoa ainekset salaattivadille ja lisää joukkoon jalapenorenkaita, paahdettuja cashew-pähkinöitä ja kuutioitua
savukalkkunaa.
Sekoita smetanan tai ranskankerman joukkoon wasabitahnaa tai raastettua inkivääriä.
Tarkista maku.
Kuumenna kuumalla pannulla molemmin puolin seuraksi rieskaa.
Nauti!
Huom! Tämä ruoka on gluteenitonta. Tarjoa keliaakikolle rieskan sijaan esimerkiksi maissitortilloja.
Salaatti isommalle joukolle
10-12 annosta
600 g savustettua kalkkunanfileetä
200 g salaattijuustoa kuutioina, valuta
1 ruukku minttua
1 ruukku tammenlehtisalaattia
1 pieni kerä jäävuorisalaattia
6 tomaattia kuutioina
1 kurkku paloiteltuna
5-10 aurinkokuivattua tomaattia
1-2 punasipulia renkaina
jalapenoviipaleita maun mukaan
Kastike:
500 g turkkilaista jogurttia
2 tl currya jauheena
1 tl hienonnettua inkivääriä