Broileri-pestopyörykät

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

82 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

  • 10 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 4 Annosta

Mehevät, mutta kevyet broileripyörykät voit maustaa valmiilla pestokastikkeella tai tehdä pestokastikkeen itse. Kuumenna pariisinperunat höyrykattilassa tai vedessä nopeasti kiehauttaen ja paista lehtikaalilisäke pannulla pyöryköiden kypsyessä uunissa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Broileri-pestopyörykät
  • 400 g broilerinjauhelihaa
  • punaista pestokastiketta
  • 2 sipulia TAI
  • pätkä purjosipulia (vaihtoehto)
  • ripaus suolaa
Perunalisäke:
  • 500 g pariisinperunoita
  • 50 g voita
  • ½ ruukku tuoretta basilikaa
  • ripaus suolaa
Paistettu lehtikaali:
  • nokare voita
  • 200-300 g lehtikaalia
  • ripaus suolaa
  • ½ sitruunan mehu
Kermaviilikastike:
  • 1 prk kermaviiliä
  • maun mukaan tuoretta basilikaa
  • ripaus suolaa
Punainen pestokastike:
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 25 g parmesaanijuustoa
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa myllystä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 ruukku punaista basilikaa
Pinnalle:
  • parmesaanijuustoa lastuina
  • rucolanversoja
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

  • Valmista ensin pestokastike.
  • Laita broilerinjauheliha kulhoon ja lisää joukkoon pestokastike ja hienonnettu sipuli.
  • Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
  • Muotoile pyöryköiksi ja asettele ne vieretysten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20-30 minuuttia.
  • Höyrytä pariisinperunat höyrykattilassa tai kiehauta nopeasti kiehuvassa vedessä. Valuta ja lisää joukkoon sulatettu voi, hienonnettu basilika ja ripaus suolaa, sekoita.
  • Poista lehtikaalinlehdistä kovat lehtiruodit ja leikkaa lehdet reiluiksi paloiksi. Sulata voi pannulla ja paista lehtikaalinlehdet käännellen, kunnes alkavat kutistua. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla.
  • Valmista pyöryköiden seuraksi vielä kermaviilikastike.
  • Sekoita joukkoon hienonnettua basilikaa ja ripaus suolaa sekä puristettua sitruunanmehua.
  • Jos haluat valmistaa pestokastikkeen itse, ota tästä ohje.
  • Puolita paprikat ja poista siemenet.
  • Laita paprikat tehosekoittimeen. Lisää oliiviöljy, parmesaanijuusto, pinjansiemenet, valkosipulinkynsi ja suolaa ja mustapippuria myllystä. Lisää upea punainen basilika.
  • Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Mikäli seos on liian paksua, voit lisätä joukkoon vielä oliiviöljyä.
  • Tarkista maku.

Kauppalista

Yhteistyössä