Tyrni-mansikkakiisseli
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- mansikka
- tyrnimarja
- sokeri
- perunajauho
- vesi
Tyrni on uskomattoman herkullinen marja, mutta vaatii muutaman kerran maistelua, jotta siihen tottuu. Tyrnimarjoissa on aavistus kiiwihedelmän makua. Yhdessä mietojen marjojen tai hedelmien kanssa se toimii loistavasti jälkiruoissa ja leivonnaisissa.
Jos pakastimen kätköistä löytyy tyrnimarjoja, nyt on aika kaivaa ne esiin ja valmistaa herkullinen marjakiisseli, joka on suoranainen vitamiinipommi!
Tyrni-mansikkakiisseli
6-8 annosta
1 l vettä
3-4 dl mansikoita
2 dl tyrnimarjoja
1 1/4 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja + 1 dl vettä
Mittaa kattilaan vesi, mansikat, tyrnimarjat ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään ja kaada ohuena nauhana höyryävään nesteeseen koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa, mutta älä keitä.
Kaada kiisseli tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle sokeria.