Kantarelliuunimunakas
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 10-12 kananmuna
- maun mukaan suola
- 1-½ dl vesi
- (vaihtoehto) kerma
- 4 dl kantarelli
- tuore timjami
- 25 g voi
Tänään vietetään suomalaisen ruoan päivää. Mikäs sen parempi ajankohta, kun luonto tarjoaa juuri nyt runsain määrin sieniä ja marjoja. Jos et niitä pääse itse hakemaan, onneksi kaupat tarjoavat valmiiksi kerättyjä aineksia jokaisen käyttöön.
Uunimunakas on mainio piirakan korvike, joka sopii myös ketogeeniseen ruokavalioon. Eri tavoin täyttämällä voit siis tehdä nämä jo edellisenä päivänä ja tarjota vaikka brunssilla tai juhlapöydässä. Tuunaa oman mieltymyksen mukaan.
Kantarelliuunimunakas
noin 12 annospalaa
10-12 kananmunaa
ripaus suolaa
1-½ dl vettä tai kermaa
4 dl kantarelleja
timjamia tai muita yrttejä
25 g voita
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon suola ja vesi tai kerma. Putsaa kantarellit ja paloittele tarvittaessa pienemmiksi. Kuumenna voi pannulla ja kun vaahto laskeutuu, lisää sienet ja kääntele hetki. Kaada munakasmassa leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan. Ripottele joukkoon kantarellit ja pinnalle tuoretta timjamia. Kypsennä 200 asteessa, kunnes munakas on hyytynyt ja saanut
hieman väriä.