1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 2,75 / 5)
Ladataan...

 

Oskarin leike ja juustoperunat

Nuiji porsaan ulkofileestä leikatut leikeet kelmun välissä ohuiksi.
Kastele leikkeet vehnäjauho-suola-pippuriseoksessa, sitten
rakenteeltaan rikotussa munassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa. Paista kuumassa pannussa ruskistetussa rasvassa molemmin puolin kypsäksi. Kuumenna
pannussa 2 tankoparsaa/leike ja asetetle ne leikkeen päälle. Nosta
päälle choron-kastiketta ja muutama katkaravun pyrstö. Choron- kastikkeen saat helposti lisäämällä Bearnaise-kastikkeen joukkoon hieman tomaattipyrettä.

Baernaise-kastikkeen valmistat helposti kaupassa myytävistä jauheista. Jos kuitenkin haluat tehdä sen itse, alla ohje:

Baernaise-kastikke:

4 keltuaista
½ dl vettä
3 rkl valkoviinietikkaa
¼ sipulia
150 g Voita
rakuunaa

Keitä vedestä, etikasta ja silputusta sipulista mausteliemi nopeasti kiehauttaen. Keitä kattilassa vettä, jotta saat vesihauteen. Erottele kananmunista keltuaiset.
Kaada ne pyöreäpohjaiseen teräskulhoon, joka mahtuu haudekattilaan. Siivilöi mausteliemi keltuaisten joukkoon ja kypsennä vesihauteessa koko ajan voimakkaasti vatkaten. Älä anna keltuaisten paakkuuntua. Munien kypsyttyä vatkaa joukkoon reilusti voita ja mausta rakuunalla.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.