1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 4,13 / 5)
Ladataan...

Kotimaiset tomaatit ja ihana halloumijuusto ovat mainio makupari. Tuore parsa kruunaa kesäruoan, joka maistuu sellaisenaan tai vaikkapa grilliruoan lisänä.

Tomaatti-halloumipaistos
2-4 annosta

250 g halloumi-juustoa
4 isoa kotimaista tomaattia
1 nippu parsaa
suolaa
vettä
oliiviöljyä

Lisäksi:
½ dl oliiviöljyä
½ limen mehu
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1 valkosipulinkynsi
1 tl sokeria
tuoretta rosmariinia

Leikkaa halloumijuusto viipaleiksi.
Huuhtele tomaatit ja leikkaa lohkoiksi tai kuutioiksi.
Poista parsan varsista muutama sentti tyvestä.
Kuori halutessasi kevyesti vartta perunankuorimaveitsellä.
Kiehauta vettä ja mausta suolalla.
Keitä parsanvarsia muutama minuutti, valuta.
Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla ja paista halloumijuusto molemmin puolin kauniin väriseksi.
Nosta sivuun. Lisää tomaatit ja paista käännellen, kunnes ne pehmenevät. Nosta sivuun.
Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista valutetut parsat käännellen.
Sekoita oliiviöljy, limen mehu, suola, mustapippuri, hienonnettu valkosipulinkynsi, sokeri ja tuore rosmariini keskenään.
Kaada pannulle ja kuumenna pikaisesti.
Sekoita halloumijuusto, tomaatit ja parsa keskenään ja tarjoa vaikkapa grilliruoan seurana tai sellaisenaan tuoreen leivän kanssa.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry
Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.