1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (47 arvostelua, keskiarvo: 3,94 / 5)
Ladataan...

Tämä keitto on ihana alkupala kuumana kesäpäivänä.

Ohje Pirkka-lehdestä: 

Gazpacho, kylmänä syötävä keitto 

5 annosta
0,5 kg kypsiä tomaatteja
3 nippusipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 punainen paprika
(1/2- 1 mietoa punaista chiliä)
10 cm (n. 150 g) pätkä kurkkua
1 valkosipulinkynsi
3 dl vettä
3 rkl sitruunanmehua
1,5 rkl oliiviöljyä
3/4 tl suolaa
mustapippuria

Huuhtele tomaatit ja kalttaa ne (vedä tomaatin päälle ristiviilto ja kasta kiehuvaan veteen kunnes kuori irtoaa). Kuori tomaatit, poista kannat.

Silppua sipulit, kuullota hetki öljyssä pannussa.

Halkaise paprika ja chilipalko, poista siemenet.

Laita tomaatit, sipulit, paprika, chili, kurkku ja kuorittu valkosipuli tehosekoittimeen. Hienonna kasvikset, lisää joukkoon vesi, sitruunamehu ja öljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi.

Viilennä keitto jääkaapissa.