1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (24 arvostelua, keskiarvo: 3,63 / 5)
Ladataan...

Chimichurri on argentiinalainen marinadi ja maustekastike, jolla voit marinoida nautaa, possua tai broileria, tai tarjota sitä dippikastikkeena vaikkapa patongin seurana.

Chimichurri

700 g possun ulkofileetä, naudan ulkofileetä tai broilerinfileetä
suolaa
mustapippuria

½-1 punainen chilipaprika
1 dl oliiviöljyä
½ dl punaviinietikkaa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl fariinisokeria
1-2 ruukkua tuoretta oreganoa (voit korvata osan oreganosta persiljalla)

Puolita chilipaprika ja poista kanta ja siemenet.
Hienonna chili.
Sekoita kulhossa chilisilppu, oliiviöljy, punaviinietikka, hienonnetut valkosipulinkynnet, fariinisokeri ja hienonnetut yrtit.

Grillaa nuijitut porsaan- tai naudan ulkofileepihvit tai broilerinfileet grilliritilällä tai parilalla ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sivele pinnalle chimichurria grillauksen aikana ja tarjoa loput marinadista grillatun lihan seurana.