1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (103 arvostelua, keskiarvo: 4,01 / 5)
Ladataan...

Ankanrintaa voit ostaa kaupan pakastealtaasta.
Sen valmistaminen on yksinkertaista ja nopeaa.
Lopputulos on juhlava ja murea.
Tämä ruoka sopii vaikkapa itsenäisyyspäivän ateriaksi.

Ankanrintaa ja appelsiini-kermakastiketta
4 annosta

3 ankanrintaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Appelsiini-kermakastike

2 dl kuohukermaa
2 rkl ruskistettu salottisipuli fondi tai kasvisfondia
1/2 hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste
yhden appelsiinin puristettu mehu
1 rkl tummaa siirappia
mustapippuria myllystä

Säädä uuni 200 asteeseen.
Ota (sulanut) liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.
Leikkaa nahkapuolelle ristiviillot ruudukon malliseksi.
Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria.

Laita liha kylmälle pannulle ja paista 3 minuuttia/puoli.

Kääri liha folioon ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Anna levätä folion sisällä ja valmista kastike.

Mittaa kastikkeen ainekset kasariin ja anna kiehua hiljalleen välillä hämmentäen, kunnes kastike sakenee.
Tarkista maku.

Leikkaa rinta ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa seuraksi appelsiini-kermakastiketta.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.