1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua, keskiarvo: 3,83 / 5)
Ladataan...

Tämä resepti on joululahjani sille henkilölle, joka jätti toiveensa lokakuun arvonnan yhteydessä.
Tarina oli niin kaunis, etten miettinyt hetkeäkään, ettenkö voisi kokeilla onko tämä alkuunkaan sinne päin.
Lukija kertoi, että hänen isänsä valmisti aina lohta samaan tapaan kuin lasimestarin silliä, mutta kun isä on jo siirtynyt taivaallisten keittopatojen ääreen, meni reseptikin mukana. Nyt hän haluaisi itse osata valmistaa tätä samaista herkkua, joka on jäänyt mieleen omasta lapsuudesta.
Yritin. Ole hyvä! Lämmintä Joulua!

Lasimestarin lohi
1 isohko purkillinen

1/2 kg lohta tai kirjolohta fileenä
1 sipuli renkaina
1 iso porkkana viipaleina
1 pienehkö palsternakka viipaleina

Liemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
1/2 dl ruokokidesokeria
1/2 dl taloussokeria
2 dl vettä
2 laakerinlehteä
10 maustepippuria

Kiehauta liemen ainekset, jäähdytä.
Leikkaa lohifilee kahden senttimetrin kokoisiksi kuutioiksi.
Lado kalapalat kerroksittain liemen, sipulirenkaiden, porkkanaviipaleiden ja palsternakkaviipaleiden kanssa.
Lohi on valmista syötäväksi 2-3 vuorokauden kuluttua.
Säilyy jääkaapissa vähintään viikon.

Vinkki! Voit lisätä mausteliemeen myös muutaman neilikan ja palan piparjuurta.