1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 4,25 / 5)
Ladataan...

Syksy on sadonkorjuun aikaa, mutta kaalilaatikon valmistuksessa voi vähän oikaistakin. Euro-Eastin Venäläinen hapankaali taipuu mainiosti kaalilaatikon pohjaksi ja nopeuttaa ruoan valmistusta. Kokeile!

Hapankaalilaatikko
6 annosta

1½ dl riisiä
6 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
2 rkl rypsiöljyä tai voita
1 iso sipuli
400 g jauhelihaa
1 prk (680g) Euro-East Venäläistä hapankaalia 
2 kananmunaa
¾ dl siirappia
mustapippuria myllystä

Koristeluun:
lehtipersiljaa

Laita riisit ja vesi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen.
Lisää fondi ja keitä, kunnes riisi on lähes kypsää. Seos on vielä löysää eikä kaikki neste ole imeytynyt.
Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna rypsiöljy tai voi pannulla, lisää sipuli ja jauheliha.
Paista kypsäksi käännellen.
Laita seokseen riisi nesteineen, venäläinen hapankaali, rikotut munat, siirappi ja mustapippuria myllystä.
Tarkista maku.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kypsennä 175-asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes ruoka on sopivan kiinteää.
Ripottele pinnalle lehtipersiljaa ja tarjoa seuraksi puolukkahilloa.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.