1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arvostelua, keskiarvo: 4,13 / 5)
Ladataan...

Zabaione tai Zabaglione, kuinka haluat. Tämä italialainen jälkiruoka on helppotekoinen ja hienostunut viinivaahto. Varmista, että vieraasi pitävät viinistä.

Zabaione
4 annosta

2 munaa
2 munan keltuaista
3/4 dl sokeria
3 dl valkoviiniä tai Marsalaa
4-8 dl tuoreita marjoja

Jos käytössäsi on haudekattila, käytä sitä. Muussa tapauksessa valitse kaksi kattilaa, jotka pysyvät tiiviisti päällekkäin. Mittaa alimpaan kattilaan noin 5-10 cm vettä ja kiehauta se. Tiputa lämpötilaa niin, että vesi höyryää, mutta ei kiehu.

Mittaa ainekset marjoja lukuunottamatta päälle tulevaan kattilaan ja nosta se höyryävän nesteen päälle.

Hämmennä vispilällä tai vatkaa sähkövatkaimella, kunnes ainekset sakenevat vaahdoksi.

Tarjoa viinivaahto tuoreiden marjojen kanssa.