
- Annoksia: 16
- Valmistusaika: 40 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 5 minuuttia
- Annos: perheelle
Pannukakku
Ainekset
- maito - 1 l
- kananmuna - 4
- suola
- vehnäjauho - 5 dl
- ruokaöljy - 1 dl
- voi - 100 g
- margariini
Allergeenit
- kananmuna
- maito
- vehnä
Sain eräältä aktiiviselta lukijalta pyynnön, että esittelisin täällä niinkin tavallisen reseptin kuin pannukakku. Jostain syystä pannari on täällä mainittu vähän kuin sivulauseessa. No nyt tulee sitten ihan peruspannarin ohje, Ahvenanmaan pannukakkua taidan kokeilla seuraavalla kerralla.
Pannukakku
1 l maitoa
4 munaa
ripaus suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokaöljyä/100 g voita tai margariinia sulatettuna
Sekoita maidon joukkoon munat ja suola, sekä vehnäjauhot ja öljy/rasva.
Anna seokseen mielellään turvota puolisen tuntia jääkaapissa.
Kaada taikina voidellulle uunipellille, tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, tai kunnes pannukakku näyttää kypsältä.
Tarjoa lisäksi hilloa ja halutessasi kermavaahtoa.
Pingback: Top 10 reseptiä vuonna 2018 – Hellapoliisi
Pingback: Pannukakku | Kaksi kuuta ja tähdet
Kommenttien perusteella laitoin voita noin puolet ohjeesta. Tuli erinomaista pannaria, kiitos hyvästä ohjeesta! Tällaisen perusreseptin variaatioita on itse kullakin omansa, joten näiden ohjeiden tarjoaminen taitaa olla haastavinta. Kukin tehköön tavallaan, minä tykkäsin tästä 🙂
Paistettiin pannu – kakkua! Herkuteltiin kera kerma – vaahdon ja mansikka – hillon! Lisää sitä tahdon, maku on kuin äidin maidon.
Kiitos – siitä tuli paras pannari! Pannaan perheen vakilistalla.
Tämä oli tosi hyvä resepti ja ohje on helppo:-)♥
Täytyy sanoa että tämä on paras uuni pannukakku ohje jonka olen löytänyt. Onnistuu aina. Heitan joskus mustikoita tai banskua paalle.
=) Kiitos! Tällä ohjeella meilläkin pannarit valmistuu.
Ihanaaa (Y)
Hei,-puutttuu-sokeri-eli-wiel-tohon-3-4rkl.-sokerii….kiitos
Itse en koskaan laita, mutta tiedän että jotkut laittavat. Määrä kuulostaa aika isolta. Se on yli puoli desilitraa.
Äitini kikka pannarinleivonnassa on laittaa osa rasvasta taikinaan, ja osa uunivuokaan. Uunivuoka laitetaan siinä olevan rasvan kasnsa uuniin siksi aikaa kun uuni lämpenee – rasva sulaa ja hitusen ruskistuu. Kun taikina kaadetaan jo lämpimään uunivuokaan/pellille leviää rasva niin taikinan alle kuin osa nousee sen päälle. NAM.
Hei kaikillen
olen onnistunut tumpelomaan (kahdesti) paljon mainostetun herkkupannari ja halusin jotain onnistua ja vaadin perusmättöä ja vot – en pettynyt.
Muuten hyvä ohje, mutta aivan liikaa rasvaa. Ohjeen mukainen määrä jäi paisaessa killumaan pannarin päälle ja jouduin kaatamaan ylimääräiset pois, kun oli valmis. Pannarista jäi sittenkin liian rasvainen. Puolet määrästä riittäis varmasti.
Jossain meni pieleen, liian pieni uunipelti, liikaa nestettä? Olen 45 vuotta tehnyt pannaria suunnilleen ylläolevalla ohjeella, välillä puolta pienemällä, ja aina onnistuu. Minusta pannukakun tulee olla tuhtia. Voi paistaa myös n. 200 asteessa, tai hiukan keskilämpöä alempana.
Resepti on sopiva 50 cm leveään uuniin, jolloin pellin mitat on noin 33 cm leveydeltään.
Juuri niin, onnistuu hieman pienemmässäkin. Äsken söimme viimeiset palat mitä aamupäivältä jäi. Mietin vain miksi pannari ei kaikilta onnistu 🙂
olen ollut epäonnistuja ja miettinyt samaa…
Millainen on epäonnistunut pannukakku?
Mielenkiintoinen pannukakku, en ole koskaan nähnyt nimittäin pannarin turpoavan noin paljon uunissa. Homma ei mahdu enää pellille ja valuu uuniluukkua vasten. On kuitenkin jo sen verran paistunut (20 minsaa ollut jo), että ei nyt ehkä koko uunia tartte pestä.=D
=) Olet onnistunut tekemään täydellisen pannarin!
Juuri tein kolmannen kerran!!! 🙂
Oli hyvää ja sisaruksetkin tykkäsivät…p.s. Vähensin rasvan määrä 1 dl 3/4 dl ja tuli kyllä yhtä hyvää kuin aikaisemminkin. =]
Mukava kuulla=)
Tämä ei ollut omaan makuuni. En ole tottunut noin rasvaiseen pannukakkuun. Paiston jälkeenkin rasva ihan lillui leivinpaperilla.
Ensi kerralla sitten vähän vähemmän rasvaa=)
Hyvä perusohje:) Laitoin kerran tölkillisen kookosmaitoa+loput tavallista maitoa, tuli aivan mielettömän hyvää!!:)
Uskon, että tuli varmasti mehevä ja kuohkea. Kookosletutkin ovat upeita!
paras pannariohje
milloin tietää et pannari on valmis? voiko sitä mitenkään varmistaa?
Kun pinta on kiinteä ja saanut väriä, kurkkaa myös pohjaa. Juuri valmistuttuaan pannari on usein hieman tahmainen, mutta se tasoittuu kun pannukakku jäähtyy. Kun paistat ohjeen mukaan, pitäisi lopputulos olla kelvollinen=)
jotku ne ei vaan osaa…
pannukakut kuuluis paistaa pannulla -.–
Mitä vittua oikeesti😳
Ainahan pannukakut on paistettu uunissa😂