1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (38 arvostelua, keskiarvo: 3,92 / 5)
Ladataan...

Kevään ja kesän juhlat kruunaa kauniin vaaleanpunainen kakku, jonka pohjassa ja pinnalla maistuu klassikkokeksi Domino tällä kertaa mansikanmakuisena.

Mansikkainen Dominokakku

8-10 annosta

Pohja:
1 pötkö (175 g) LU Domino Mansikka -täytekeksejä
1/2 dl maitoa
1/2 dl öljyä

Täyte:
7 liivatelehteä
2 1/2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa, vaniljarahkaa tai sitruunarahkaa
1/2-1 tl hyvin pestyn sitruunan kuoriraastetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria tai maun mukaan
200-300 g mansikoita
1/2 dl vettä

Pinnalle:
1 pötkö (175 g) LU Domino Mansikka -täytekeksejä
(muutama mansikka)

Laita Domino täytekeksit pussiin ja murusta karkeaksi rouheeksi esimerkiksi lihanuijalla murentaen.
Sekoita joukkoon maito ja öljy.
Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon rahka. Mausta sitruunan kuoriraasteella, vaniljasokerilla ja lisää joukkoon sokeria maun mukaan.
Vatkaa lopuksi joukkoon kohmeiset tai soseutetut mansikat.
Tarkista maku.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet, sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Rouhi pinnalle Domino -täytekeksejä ja koristele halutessasi mansikkalohkoilla.

Reseptin laatinut:
Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa: