Tosi tumma suklaakakku
Advertising information
Lukija Windy lähetti ohjeen "Tosi tummaan suklaakakkuun." Tämä sopii mainiosti myös joulutarjottavaksi. Raikas appelsiini sopii makuun myös hyvin. Joukkoon voi siis laittaa esimerkiksi appelsiininkuoriraastetta tai kuorruttaa kakun appelsiinilla maustetulla tomusokeri-vesiseoksella.
Käytin ohjeessa sokeritonta Stella Cremant suklaata, jota voi tilata nettikaupasta osoitteesta www.sokeriton.fi
Tilalla voi toki käyttää muutakin tummaa suklaata.
Tosi tumma suklaakakku
200 g margariinia tai voita
3 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g Stella Crema sokeriton suklaa
1/2 tl suolaa
200 g kermaviiliä
Vuokaan: margariinia ja korppujauhoja tai pähkinärouhetta
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä reiluiksi paloiksi paloitellut suklaat.
Sekoita taikinaan lopuksi suola ja kermaviili.
Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan ja paista uunin alimmalla ritilätasolla 150-175 asteessa noin tunti.