Creme Catalana – espanjalainen vanukas

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

  • 15 min Työaika
  • 12 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 4 Annosta
creme catala

Samettisen pehmeä creme catalana on ihanan espanjalaisen menun itseoikeutettu jälkiruoka. Pehmeässä vanukkaassa maistuu miellyttävällä tavalla appelsiini ja sitruuna

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 3½ dl maitoa TAI
  • 3½ dl kermaa (vaihtoehto)
  • 1 kanelitanko
  • ½ tl appelsiininkuorta TAI
  • ½ tl sitruunankuorta
  • 5 kananmunaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • ripaus suolaa
Pinnalle:
  • sokeria

Valmistusohje

  • Mittaa maito kattilaan kanelitangon kanssa.
  • Pese appelsiini ja sitruuna hyvin ja raasta kuorta maidon joukkoon. Kiehauta.
  • Jäähdytä kannen alla noin 10 minuuttia.
  • Erottele keltuaiset ja valkuaiset kananmunista ja laita keltuaiset kulhoon.
  • Vatkaa joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja ripaus suolaa.
  • Lisää maito joukkoon siivilän läpi, sekoita. Kuumenna seos kattilassa. Kun ensimmäinen kupla ilmestyy pinnalle, nosta kattila liedeltä.
  • Jaa seos annoskulhoihin ja nosta kelmulla suojattuna jääkaappiin yön yli.
  • Ripottele pinnalle sokeria ja polta kaasupolttimolla pinta rapeaksi.
  • Tarjoa!

Kauppalista

Yhteistyössä