Friteeratut sipulirenkaat
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
- 2-4 Annosta
Advertising information
Ainekset
2-4 annosta
- 2 sipulia
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl maitoa
- ½ l rypsiöljyä
Valmistusohje
- Kuori sipulit ja leikkaa paksuhkoiksi renkaiksi.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, kananmuna ja maito tasaiseksi taikinaksi ja kääntele sipulirenkaat taikinassa.
- Kuumenna öljy kattilassa ja laske friteeratut sipulirenkaat yksi kerrallaan varovasti kuumaan öljyyn.
- Paista kunnes ovat kauniin värisiä.
- Nosta sipulirenkaat pois reikäkauhalla ja anna valua ritilän tai talouspaperi päällä hetki ennen tarjoilua.
Usein kysytyt kysymykset: Friteeratut sipulirenkaat
1. Mitä sipuleita kannattaa käyttää?
- Hopeasipuli tai keltasipuli ovat suosittuja valintoja.
- Hopeasipuli on makeampi ja sopii erityisen hyvin naposteluun.
2. Miten sipulirenkaat valmistetaan?
- Leikkaa sipulit paksuiksi renkaiksi.
- Valmista taikina esim. vehnäjauhoista, maidosta, kananmunasta ja mausteista.
- Kasta renkaat taikinaan tai paneroi pankojauhoilla rapeuden maksimoimiseksi.
- Uppopaista 180 °C öljyssä, kunnes renkaat ovat kullanruskeita.
3. Voiko käyttää rasvakeitintä?
- Kyllä! Rasvakeitin tekee paistamisesta tasaisempaa ja turvallisempaa.
- Kattilakin käy, kunhan öljyn lämpötila on tarkasti hallinnassa.
4. Mitä tarjoilun kanssa?
- Dippikastikkeet kuten majoneesi, tomaattisalsa tai sweet chili sopivat erinomaisesti.
- Sopii myös hampurilaisen tai grilliruoan kylkeen.
5. Voiko sipulirenkaat tehdä gluteenittomana?
- Kyllä, käytä gluteenittomia jauhoja ja pankojauhoja.
6. Miten vältän öljyn syttymisen?
- Pidä kattilan kansi lähellä.
- Älä koskaan kaada vettä kuumaan öljyyn – tukahduta liekit kannella