Mustikka-valkosuklaakakku

09/11/2007 20:15
Osumia 132808
Käyttäjien arviot: 5/5 (arvioita yhteensä 19)
HuonoinParas 
Mustikka-valkosuklaakakku


Tästä kakusta on vuosien saatossa tullut erittäin suosittu.
Mustikka on meille suomalaisille tuttu perusmarja, mutta sen käyttöä vähätellään juhlaleivonnassa.
Siksi sen käyttö kakussa voi olla yllättävää ja kakku jää varmasti monen mieleen.
Soseutettu mustikka värjää täytteen upean violetiksi.

Kesäaikaan voit koristella kakun tuoreilla mustikoilla tai pensasmustikoilla.
Jälkimmäiset eivät tippuessaan sotke, joten ne ovat "turvallisempia" käyttää.
Voit käyttää myös pakastemustikoita ja keittää päälle kiilteen hyytelösokerista ja vedestä.

Tarvitset vuoan, jonka tilavuus on runsas 4 litraa, halkaisija 28-30 cm.

Mustikka-valkosuklaakakku

Pohja:

6 dl (8 isoa munaa) kananmunia
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Kostutus: n. 1/2 l maitoa + 6 tl vaniljasokeria

Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita soseutettuna
1/2 dl vettä

Valkosuklaamousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Pinnalle: 5-7 dl mustikoita
Kiille: 3 dl vettä + 1,5 dl hyytelösokeria

Pursotus: sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua  kermaa tai Flora vispiä 5- 7,5 dl riippuen pursotustyllan koosta ja siitä pursotatko myös kakun pinnalle

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 150 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla n. 1 1/2 tuntia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.
Kokeile kypsyyttä vielä cocktail -tai varrastikulla.

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta mustikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)

 Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Vuoraa kakkuvuoka kahdella kelmun palalla ja kokoa kakku vuokaan. Laita pohjalle päällimmäinen osa nurinperin ja kostuta. Kaada päälle valkosuklaamousse. Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja kaada päälle mustikkamousse. Nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta. Hyydytä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille.

Kaada pinnalle jäiset mustikat.
Kiehauta vesi kasarissa ja lisää koko ajan sekoittaen hyytelösokeri. Anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu.
Nostele hetken jäähtynyt liemi mustikoiden päälle lusikalla.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota ensin kakun reunat ja sitten pinta.

yhteistyössä

  • Yhteistyössä: Dr. Oetker
  • Yhteistyössä: Vogel
  • Yhteistyössä: HK
  • Yhteistyössä: Makuja
  • Yhteistyössä: Kariniemen
  • Yhteistyössä: Pågen
  • Yhteistyössä: Baby Fit
  • Yhteistyössä: Keski