
- Annoksia: 4
- Valmistusaika: 30 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 10 minuuttia
- Annos: perheelle
Tabouleh
Ainekset
- vesi - 5 dl
- suola - 1 tl
- bulgur-vehnä - 1 ½ dl
- sitruunamehu - ¾ dl
- tuore minttu - 1 ruukku
- tuore persilja - ½ ruukku
- tomaatti - 4
- kurkku - ½
- oliiviöljy - ¾ dl
- mustapippurirouhe
- punasipuli - 1
Allergeenit
- sitruuna
- tomaatti
Tabouleh on arabimaissa yleisesti tarjottava bulgurista ja kasviksista tehty raikas salaatti, joka on mainio salaatti niin juhlapöydän seisovassa pöydässä kuin arkena esimerkiksi grillatun lihan tai kanan seurana.
Älä säästele yrteissä!
Tabouleh
4 annosta
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 ½ dl bulgur-vehnää
Lisäksi:
¾ dl sitruunamehua
1 ruukku tuoretta minttua
½ ruukku tuoretta persiljaa
4 kotimaista tomaattia
½ kurkku
¾ dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
1 punasipuli
Kiehauta vesi ja lisää suola ja bulgur-vehnä.
Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt ja bulgur on kypsää.
Jäähdytä.
Sekoita sitruunamehu, hienonnettu minttu, persilja ja pieniksi kuutioiksi leikatut tomaatit ja kurkku keskenään.
Lisää joukkoon oliiviöljy, mustapippuria myllystä ja hienonnettu punasipuli.
Sekoita joukkoon vielä bulgur ja tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa, yrttejä tai sitruunamehua.
Reseptin tarjoaa:
Kauppapuutarhaliitto Ry