1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arvostelua, keskiarvo: 3,30 / 5)
Ladataan...

Tabouleh on arabimaissa yleisesti tarjottava bulgurista ja kasviksista tehty raikas salaatti, joka on mainio salaatti niin juhlapöydän seisovassa pöydässä kuin arkena esimerkiksi grillatun lihan tai kanan seurana.
Älä säästele yrteissä!

Tabouleh
4 annosta

5 dl vettä
1 tl suolaa
1 ½ dl bulgur-vehnää

Lisäksi:
¾ dl sitruunamehua
1 ruukku tuoretta minttua
½ ruukku tuoretta persiljaa
4 kotimaista tomaattia
½ kurkku
¾ dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
1 punasipuli

Kiehauta vesi ja lisää suola ja bulgur-vehnä.
Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt ja bulgur on kypsää.
Jäähdytä.
Sekoita sitruunamehu, hienonnettu minttu, persilja ja pieniksi kuutioiksi leikatut tomaatit ja kurkku keskenään.
Lisää joukkoon oliiviöljy, mustapippuria myllystä ja hienonnettu punasipuli.
Sekoita joukkoon vielä bulgur ja tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa, yrttejä tai sitruunamehua.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry
Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.