Tonnikalapiirakka
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Video: Tonnikalapiirakka
Ainekset
12 annosta
Piirakkapohja:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 150 g margariinia
- suolaa
- ½ dl vettä
- tai kermaa
Täyte:
- 1 prk tonnikalaa
- paprikaa
- tilliä
- 3 kananmunaa
- 100-200 g juustoraastetta
- 3 dl kerma-maitoa
- suolaa
Valmistusohje
- Nypi vehnäjauhot, suola ja margariini murumaiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä neste.
- Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin alatasolla n. 10 minuuttia 225 asteessa.
- Ota pohja uunista ja lisää tonnikala, paprikasuikaleet ja kerma-maito, johon olet lisännyt muut täytteen ainekset.
- Jatka paistamista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.
- Mikäli teet pellillisen piirakkaa, tuplaa sekä pohjan, että täytteen ainekset.
- Nauti tonnikalapiirakka hyvässä seurassa.